bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Fortaleza São Tiago

FORTALEZA SAO TIAGO

MADEIRA

Het Fortaleza São Tiago is te vinden helemaal aan het einde van de boulevard van Funchal. Het felgeel gekleurde fort zie je al van ver liggen en is mede door zijn kleur één van de opvallendste gebouwen in het historische deel van Funchal. Het fort heeft eeuwenlang de stad verdedigt tegen aanvallen vanaf de Atlantische Oceaan.

Tegenwoordig heeft het fort een toeristische functie. Zo zijn enkele ruimtes van het fort tegenwoordig ingericht als expositieruimte. In deze ruimtes kun je werk van lokale kunstenaars vinden. De collectie wisselt regelmatig maar heeft meestal een thema dat met het eiland Madeira samenhangt. Toen wij het fort bezochten waren er prachtige historische foto’s te zien.

 

De belangrijkste publiekstrekker van het fort is echter het fantastische uitzicht. Vanaf de verschillende daken en tussen de kantelen van het fort heb je een uniek uitzicht over de boulevard van Funchal en de Atlantische Oceaan. Leuk zijn de twee torentjes die vroeger gebruikt werden door de wachters.

 
Meer informatie?

Fortaleza São Tiago
Madeira voor beginners
Madeira in 24 foto's
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl