bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Old Blandy’s Wine Lodge

OLD BLANDY'S WINE LODGE

MADEIRA

Het bekendste exportproduct van Madeira is natuurlijk de Madeirawijn. Het bekendste wijnhuis dat Madeira maakt en over de hele wereld verkoopt is Blandy’s. Wil je meer van dit bijzondere wijnhuis en Madeira te weten komen dan moet je een rondleiding volgen in de Old Blandy’s Wine Lodge.

Dit is de plaats waar tot enkele jaren geleden alle Madeira wijnen gemaakt werden en tegenwoordig alleen nog de beste Madeira wijnen bewaard worden. Tijdens de rondleiding door de Old Blandy’s Wine Lodge die in het Portugees en in het Engels gegeven worden wordt je stap voor stap meegenomen tijdens het proces dat de druiven ondergaan voordat het wijn wordt.

 

Een van de meest bijzondere dingen aan Madeira is dat het in tegenstelling tot andere wijnen niet in kelders bewaard wordt maar op de zolder. De warmte op zolder zou het rijpingsproces ten goede komen. Hierdoor is het engelendeel, dat deel van de wijn dat vervliegt, bij Madeira wel iets hoger dan bij andere versterkte wijnen.

 
Meer informatie?

Old Blandy’s Wine Lodge
Madeira voor beginners
Madeira tips
Madeira bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl