bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > Douro

DOURO

PORTO

De Douro is een rivier die ontspringt in de Sierra la Demanda in Spanje. Vanaf dit gebergte zoekt de Douro een weg richting Portugal. Eenmaal in Portugal aangekomen vormt de Douro de levensader voor de Quinta’s in de Dourovallei. De Douro vallei staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Vroeger werd de Douro gebruikt voor het vervoer van Portvaten. Deze vaten werden op zogenaamde rabelo’s geladen die vervolgens richting Porto vertrokken. De rabelo’s meerden vervolgens niet aan in Porto maar aan Gaia wat aan de overzijde ligt. Hier liggen namelijk alle portkelders.

 

Tegenwoordig wordt de Douro voornamelijk gebruikt om toeristen op rond te varen. Je kunt vanuit Porto een prachtige boottocht maken langs de zes bruggen die Porto en Gaia met elkaar verbinden. De boottocht eindigt met een bezoek aan de monding van de rivier waar je een schitterend uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan.

 
Meer informatie?

Douro
Douro
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl