bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > Real Companhia Velha

REAL COMPANHIA VELHA

PORTO

Real Companhia Velha is één van de porthuizen in Porto of eigenlijk in Gaia. Het porthuis Real Companhia Velha is opgericht in 1756 wat het de oudste van deze regio maakt. Het was een gezant van de toenmalige koning die samen met de beste wijnboeren dit wijnhuis oprichtte.

Tegenwoordig behoren de kelders van de Real Companhia Velha tot de drukst bezochte van de stad. Een rondleiding begint met een korte introductiefilm over de Duorovallei en de ambacht van het maken van Portwijn. Na deze film maak je een wandeling in de kelders langs de portvaten.

 

De oudste vaten in deze kelders zijn meer dan honderd jaar oud. Na het bezoek aan de portkelders komt het leukste onderdeel van de rondleiding de Portproeverij. Wij kregen drie soorten port te proeven. Een witte, een ruby en een tawny. In de winkel van de Real Companhia Velha kun je alle verschillende soorten Port kopen die hier geproduceerd worden.

 
Meer informatie?

Real Companhia Velha
Real Companhia Velha
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl