bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Dievenmarkt

DIEVENMARKT

LISSABON

De dievenmarkt of Feira da Ladra is de bekendste rommelmarkt van Lissabon. De markt wordt er iedere dinsdag en zaterdag gehouden in de wijk Alfama. Iedereen die van zijn oude spullen af wil kan er een kraampje wegzetten of een kleed uitrollen.

De bijnaam “Dievenmarkt” bestaat al erg lang en komt voort uit het feit dat dit vroeger de enigste plek was waar dieven hun waren zonder problemen konden verkopen. Nog steeds worden er door sommige mensen spullen aangeboden waarvan de herkomst niet helemaal duidelijk is.

 

Op de markt kom je allerlei snuisterijen tegen. Van oude schilderijen brocante meubelen tot bijzonder glaswerk. Daarnaast zijn er verschillende mensen die hun zelfgemaakte producten aanbieden. Afdingen is er de normaalste zaak van de wereld.

 
Meer informatie?

Feira de Ladra
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon startpagina

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl