bijzondere plaatsen > Portugal > Algarve > Sť de Faro

SE DE FARO

ALGARVE

De Sť de Faro is de kathedraal van de stad Faro in de Algarve. De kerk is gelegen in het oude gedeelte van de stad. Het interieur van de kerk is erg Barok. Veel Portugese tegeltjes afgewisseld met verguld houtsnijwerk. De kerk is erg druk versierd.

In het kleine museumpje van de kathedraal kun je allerlei liturgische gebruiksvoorwerpen bekijken. Het is een kleine tentoonstelling met vooral veel gouden en zilveren kandelaren en gewaden. Vanaf de eerste verdieping heb je een mooi overzicht over de kerk.

 

De klokkentoren van de Sť de Faro mag je beklimmen. Het levert een prachtig uitzicht op over de stad en het nabijgelegen natuurgebied. Bovenop de klokkentoren nestelen bovendien een aantal ooievaars die je op deze manier van heel dichtbij kunt bewonderen.

 
Meer informatie?

Faro
Algarve voor beginners
Algarve klimaatinfo
mooiste dorpjes van de Algarve

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl