bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > Sé Kathedraal van Porto

SÉ KATHEDRAAL VAN PORTO

PORTO

Midden in het historische centrum van Porto is de Sé kathedraal van Porto te vinden. Deze kathedraal is het belangrijkste Romaanse bouwwerk van Porto en behoord tot de belangrijkste van Portugal. De bouw van deze vesting kathedraal startte in de twaalfde onder supervisie van de bisschop Hugo.

Het zou echter tot het einde van de dertiende eeuw duren voordat de kathedraal voltooid zou worden. Helemaal voltooid is hij trouwens nooit geweest want tot ver in de achttiende eeuw zijn er in de kerk veranderingen aangebracht. De belangrijkste aanpassingen zijn de verschillende barokke elementen die in de kathedraal te vinden zijn.

 

Naast de kathedraal is het voormalige klooster te vinden. In dit klooster is tegenwoordig de schatkamer van de kathedraal te vinden. Om deze schatkamer te kunnen bezoeken moet je een klein entree betalen. De kathedraal zelf kan als er geen mis is gratis bezocht worden.

 
Meer informatie?

Sé Kathedraal van Porto
Sé Kathedraal van Porto
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl