bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > Ribeira

RIBEIRA

PORTO

Ribeira is de historische wijk van Porto die sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van de Unesco te vinden is. De Ribeira is het meest karakteristieke deel van Porto. In dit deel van de stad kom je de huizen en smalle straatjes tegen die Porto zo beroemd hebben gemaakt.

Met de financiŽle injectie die gepaard ging met het plaatsen van de wijk op de werelderfgoedlijst kwam er geld vrij om de Ribiera zijn oude grandeur weer terug te geven. Nog steeds zie je overal in de wijk huizen in de steigers staan en zijn er meerdere grote kranen in de wijk te vinden.

 

Het zal nog vele jaren duren voordat dit tijdrovende project klaar is. Het merendeel van de huizen die aan de Duoro staan zijn al opgeknapt. In dit deel van de Ribeira kun je goed zien hoe de gehele wijk over enkele jaren uit moet zien. Langs de Duor zijn er tal van gezellige terrassen en barretjes te vinden.

 
Meer informatie?

Ribeira
Ribeira
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl