bijzondere plaatsen > Portugal > Algarve > Grotten van de Algarve

GROTTEN VAN DE ALGARVE

ALGARVE

De Algarvische kust in Portugal heeft verschillende gezichten. Er zijn prachtige brede zandstranden en kleine baaitjes. Maar de kust kent ook hoge ruige rots kliffen. Doordat de Atlantische oceaan hier al miljoenen jaren tegen beukt zijn er prachtige grotten ontstaan.

De meeste grotten kun je niet vanaf het land bereiken. Handigste en leukste manier om de grotten te bezichtigen is dan ook met een klein vissersbootje. Op diverse plaatsen aan de Algarvische kust kun je op een klein bootje stappen voor en boottocht van ongeveer een uurtje. De kapitein laat je vanaf het water de mooiste grotten van de Algarve zien.

 

Een van de mooiste grotten ligt bij het dorpje Benagil. Deze grot is alleen te bereiken vanaf het water wat het extra speciaal maakt. Door de erosie is er een enorme holle ruimte uitgeslepen met bovenin een klein gat. Dit zorgt ervoor dat de grot iets weg heeft van een enorme natuurlijke kathedraal.

 
Meer informatie?

Algarve bezienswaardigheden top 10
Algarve voor beginners
Algarve informatie
mooiste dorpjes van de Algarve

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl