bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Museu da Baleia

MUSEU DA BALEIA

MADEIRA

Het Museu da Baleia is het museum van de walvisjacht. Het museum opende in 1990 voor het eerst zijn deuren in de oude vishal van Canišal maar is sinds 2011 te vinden in een prachtig nieuw onderkomen dat tevens diens doet als centrum voor wetenschappelijk onderzoeksprojecten.

Vandaag de dag kun je het niet meer voorstellen maar eens was de walvisvaart ÚÚn van de belangrijkste vormen van inkomsten van het eiland Madeira. Rondom het eiland zijn nog steeds behoorlijk wat tekenen van deze lugubere geschiedenis te vinden. Het museum geeft een goede kijk op de manier hoe de jacht eruit zag.

 

Het verhaal wordt versterkt door verschillende 3D projecties op grote schermen. Bijzonder is wel dat er nergens een kritische noot te vinden is in het museum. De manier zoals het gepresenteerd wordt zou je bijna denken dat ze trots zijn op hun verleden met de walvisjacht.

 
Meer informatie?

Museu da Baleia
Madeira voor beginners
Madeira informatie
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl