bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Gare do Oriente

GARE DO ORIENTE

LISSABON

Het Gare do Oriente is een schitterend architectonisch hoogtepunt in de wijk Parque das Nações in Lissabon. Het station is ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Deze architect staat bekend om zijn excentrieke ontwerpen en zijn grote budgetoverschrijdingen.

Het station opende in 1998 voor het eerst zijn deuren. Het station werd net als de rest van de wijk ontworpen voor de wereldexpo van 1998. In het station bevindt zich een busstation, een treinstation voor gewone en hogesnelheidstreinen en een metrostation.

 

De futuristische vormgeving van het gebouw zorgt ervoor dat het station op ieder moment van de dag er ander uitziet. Met meer dan 75 miljoen passagiers per jaar is het tevens één van drukste stations van Europa.

 
Meer informatie?

Gare do Oriente
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl