bijzondere plaatsen > Portugal > Algarve > Fortalesa de Sagres

FORTALESA DE SAGRES

ALGARVE

Fortalesa de Sagres is het fort van Hendrik de Zeevaarder en ligt op een van de uiterste puntjes van de Algrave in het westen van Portugal. Het Fort werd gebouwd in de 15e eeuw en diende onder andere als zeevaartschool.

Hendrik de zeevaarder gebruikte deze uiterste punt van Portugal om zijn dromen over ontdekkingsreizen werkelijkheid te maken. Er werden hier nieuwe instrumenten en technieken ontwikkeld om beter te kunnen navigeren op de zee. En met succes, vanaf deze punt vertrokken vele schepen naar nieuw ontdekte gebieden.

 

Bij een bezoek aan het Fortalesa de Sagres bij het dorpje Sagres in de Algarve kun je de oude verdedigingsmuren en kanonnen zien die de kust beschermde. Ook groeien er binnen de muren van het fort prachtige planten en bloemen die het bewonderen meer dan waard zijn.

 
Meer informatie?

Fortalesa de Sagres
Algarve voor beginners
Algarve klimaatinfo
mooiste dorpjes van de Algarve

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl