bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Levadas

LEVADAS

MADEIRA

De levadas zijn letterlijk van levensbelang voor Madeira. Deze irrigatiekanalen zorgen ervoor dat het zuidelijk deel van het eiland niet verdroogt. Deze levadas komen niet alleen voor op Madeira maar ook op de Canarische eilanden, de Kaapverdische Eilanden en op het Iberisch Schiereiland.

Op Madeira zijn echter de meeste en de mooiste levadas te vinden. Deze levadas en dan met name de wandelingen langs deze levadas zijn voor veel toeristen de rede om een bezoek te brengen aan Madeira. Tijdens deze wandelingen wordt je getrakteerd op bijzondere vergezichten.

 

Een groot voordeel van het wandelen langs deze levadas is dat je niet al te grote hoogtes moet overwinnen. Een groot deel van de levadawandelingen zijn geschikt voor de beginnende wandelaar. Zorg er wel voor dat je over goede wandelschoenen beschikt en dat je een lampje meeneemt want sommige wandelingen lopen via tunnels naar de andere zijde van de berg.

 
Meer informatie?

Levadas
Madeira voor beginners
Madeira informatie
mooiste dorpjes op Madeira

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl