bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > São Bento Station

SÃO BENTO STATION

PORTO

Het station São Bento is het kopstation van Porto. Het is tevens het oudste en belangrijkste station van de stad. Het station opende in 1896 voor het eerst zijn deuren. Het station is vernoemd naar het klooster São Bento de Ave-Maria dat roeger op deze plaats te vinden was.

Het bijzondere aan het station zijn de azulejos. Deze typische Portugese tegeltjes bedekken de gehele stationshal. De tegeltjes zijn beschilderd door Jorge Colaco één van de bekende schilders in Portugal. Op de tegeltableaus zijn tal belangrijke gebeurtenissen uit de Portugese geschiedenis terug te vinden.

 

In de zomermaanden als de meeste mensen voor een citytrip in Porto zijn is het station altijd gevuld met mensen die verbaasd naar boven staren. De 20.000 blauw witte tegeltjes zijn dan ook overweldigend. Leuke bijkomstigheid van het station São Bento is dat het altijd gratis bezocht kan worden.

 
Meer informatie?

São Bento Station
São Bento Station
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl