bijzondere plaatsen > Portugal > Madeira > Igreja do Colegio

IGREJA DO COLEGIO

MADEIRA

De Colegio dos Jesuitas do Funchal is de kerk die vroeger tot het Jezu´etenklooster van Funchal behoorde maar tegenwoordig deel uitmaakt van de gebouwen van de Universiteit van Madeira. De kerk behoort samen met de Kathedraal van Funchal en het Convento de Santa Clara tot de belangrijkste religieuze gebouwen van de stad Funchal.

De Igreja do Colegio is te vinden aan de Praša do Municipal. Het heeft aan de buitenzijde dezelfde uitstraling als de rest van de gebouwen aan dit plein. Helderwitte gebouwen met zwart omlijnde deuren en ramen. Binnen is van het zwart witte aan de buitenzijde niets meer te zien en blinkt het goud je tegemoet. De kerk is rijkelijk versierd met houtsnijwerk en beelden.

 

Voor de belangrijkste bezienswaardigheid van de kerk zal je het echter hogerop moeten zoeken want vanaf de oude klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over de stad Funchal en de Atlantische Oceaan. In de kamers die je onderweg naar boven tegenkomt zijn verschillende kunstschatten van de kerk te zien.

 
Meer informatie?

Igreja do Colegio
Madeira voor beginners
Madeira tips
Madeira bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl