bijzondere plaatsen > Portugal > Porto > Streetart in Porto

STREETART IN PORTO

PORTO

Er is in Porto opvallend veel streetart te vinden. Met name op oude vervallen gebouwen maar ook op nieuwe gebouwen elektriciteitskastjes en schuttingen kom je prachtige kunstwerken tegen. Op sommige plaatsen was het de bedoeling dat er een kunstwerk geplaatst zou worden maar sommige andere zijn dat duidelijk niet.

Opvallend is dat de meeste streetart in Porto door twee kunstenaars gemaakt wordt. Dit zijn Costah en Azhul. Beide kunstenaars hebben een duidelijk te onderscheiden eigen stijl. Natuurlijk zijn er op verschillende plaatsen in de stad ook genoeg werken van meer anonieme kunstenaars te vinden.

 

Een straat waar opvallend veel streetart te vinden is is de Rua das Flores. Deze straat die de laatste jaren een complete metamorfose heeft ondergaan wordt veelvuldig versiert met prachtige kunstwerken. Een andere noemenswaardige plaats is het Trinidade metrostation waar twee metershoge kunstwerken te vinden zijn.

 
Meer informatie?

Streetart in Porto
Streetart in Porto
Porto voor beginners
Porto tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl