bijzondere plaatsen > Portugal > Algarve > Kasteel van Silves

KASTEEL VAN SILVES

ALGARVE

Het kasteel van Silves is een fort opgetrokken uit rood steen. Al van ver zie je het oude kasteel liggen op de heuvel boven het stadje. In de middeleeuwen werd dit kasteel opgetrokken om de stad te verdedigen. De Moren waren lange tijd de baas over de stad.

Bij een bezoek aan Silves bezoek je vooral de hoge muren van het fort. Van de binnenkant van het fort staat niet zo veel meer overeind behalve de fundering. De muren zijn echter nog wel te beklimmen. Vanaf de muren heb je een fenomenaal uitzicht op de omgeving van het stadje Silves.

 

In de maand augustus komt het middeleeuwse Silves weer tot leven. Er wordt negen dagen lang een middeleeuwse sfeer feest gevierd. Men speelt de verovering van het kasteel na, er zijn diverse eetstalletjes en er lopen middeleeuwse figuren rond.

 
Meer informatie?

Kasteel van Silves
Algarve voor beginners
Algarve informatie
mooiste dorpjes van de Algarve

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl