bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Castelo de São Jorge

CASTELO DE SÃO JORGE

LISSABON

Het Castelo de São Jorge of het kasteel van Sint Joris ligt op het hoogste heuvel in Lissabon. De oudste delen van het kasteel stammen uit de zesde eeuw maar door de eeuwen heen in het kasteel meerdere malen van vorm en grote veranderd.

Tegenwoordig is het Castelo de São Jorge één van de populairste toeristische trekpleisters in Lissabon. Dit mede door de het prachtige uitzicht dat je vanaf de muren van het kasteel heb. Vanaf het kasteel kun je een groot gedeelte van het historische deel van Lissabon zien. Verder heb je prachtig zicht op de Taag.

 

Binnen de muren van het kasteel is er een klein museum te vinden. Dit museum verteld het verhaal van het kasteel door de eeuwen heen. In het kasteel zijn verder meerdere restaurants te vinden en er worden met regelmaat roofvogelshows opgevoerd.

 
Meer informatie?

Castelo de São Jorge
Castelo de São Jorge
Lissabon voor beginners
Lissabon tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl