bijzondere plaatsen > Portugal > Lissabon > Mercado da Ribeira

MERCADO DA RIBEIRA

LISSABON

De Mercado da Ribeira is een overdekte markt in het centrum van Lissabon niet ver van het Praça do Comércio. De Mercado di Ribeira opende in 1902 voor het eerst zijn deuren al overdekte voedselmarkt. Tegenwoordig bestaat de markt uit twee delen.

Het eerste deel bestaat nog steeds uit een overdekte hal waar hoofdzakelijk verse etenswaren worden verkocht. De tweede hal is omgetoverd tot een foodhal waar ongeveer vijfentwintig restaurants hun winkel proberen te promoten. Enkele van de restaurants in de hal behoren tot de beste van de stad.

 

Dit deel van de hal staat bekend onder de naam Time Out Mercado da Ribeira. Het middenstuk van de hal is gevuld met lange tafels en enkel barretjes. Rondom bevinden de minirestaurants. Op een krijtbord boven het uitgifteluik staan de verschillende gerechte die er die dag geserveerd worden.

 
Meer informatie?

Mercado da Ribeira
Lissabon voor beginners
Lissabon tips
Lissabon bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl