CANADA

BIJZONDERE PLAATSEN

Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld. Het beslaat een groot deel van de noordelijke helft van het continent Noord-Amerika. Canada is een geliefde maar vrij dure vakantiebestemming. Het zijn vooral liefhebbers van natuur, ruimte en het relaxte leven die Canada bezoeken. Een groot deel van de Nederlandse toeristen kiest voor een rondreis door een deel van Canada. De twee populairste routes zijn zuidwest Canada (British Columbia en Alberta) en het oosten van Canada. Het overgrote deel reist tussen eind mei en eind september naar Canada, omdat je dan amper of niet geconfronteerd wordt met sneeuwval, sneeuwstormen en onbegaanbare wegen. De zomermaanden vormen een periode van aangenaam weer en een prachtige natuur, die op veel plekken een ruig randje laten zien. Wie Canada bezoekt en optimaal wil genieten van de vele bijzondere plaatsen die het land te bieden heeft die kan het beste minstens drie tot vier weken uittrekken. Zelfs dan kom je nog tijd te kort in dit immense land.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Canada

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Canada. Het overweldigende Canada biedt veel bijzondere plaatsen zoals oude wildwestdorpjes, heerlijke steden, ruige berggebieden, oogverblindende meren en veel mooie natuurparken. Toppers in Canada zijn de Rocky Mountains, de gletsjers, de nationale en provinciale parken en de vele watervallen.

Voor Canada hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Canada :

bijzondere plaatsen in Montreal
bijzondere plaatsen in Toronto

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN CANADA

Canada > Athabasca Glacier
Canada > Bow Lake
Canada > Capilano Suspension Bridge
Canada > Chinatown Vancouver
Canada > Emerald Lake
Canada > Gastown
Canada > Granville Island
Canada > Icefields Parkway
Canada > Lake Louise
Canada > Lightning Lake
Canada > Mud Lake
Canada > Muurschilderingen van Chemainus
Canada > National Air Force Museum
Canada > Niagara Falls
Canada > O'Keefe Ranch
Canada > Revelstoke Railway Museum
Canada > Route 99
Canada > Stanley Park Vancouver
Canada > Vancouver Lookout
Canada > Wells Gray National Park
Montréal > Mont Royal
Montréal > Notre-Dame
Montréal > Vieux-Montréal
Toronto > CN Tower
Toronto > Distillery District
Toronto > Hockey Hall of Fame
Toronto > Royal Ontario Museum

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Canada?

bezienswaardigheden Canada
Canada voor beginners
steden in Canada

mooiste dorpjes van Canada

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl