bijzondere plaatsen > Canada > Wells Gray Provincial Park

WELLS GRAY PROVINCIAL PARK

CANADA

Het Wells Gray Provincial Park is een natuurgebied in British Columbia. Het park staat vooral bekend om de vele watervallen, zoals de Helmcken Falls, de Moul Falls en de Dawson Falls. Deze watervallen zijn ontstaan door gletsjers die eeuwenlang bovenop lavagesteente gelegen hebben.

De Helmcken Falls is een waterval die onderdeel is van de Murtle River. Het is in hoogte de vierde waterval van Canada. De totale hoogte van deze indrukwekkende waterval is momenteel 141 meter. De looptijd van de parkeerplaats tot aan het uitzicht op de waterval is slechts enkele minuten.

 

De Dawson Falls valt op door de breedte in plaats van door de hoogte. Ook deze waterval is onderdeel van de Murtle River. Onze persoonlijk favoriet ligt net ten zuiden van het park: de Moul Falls. Na een wandeling van zo'n drie kwartier kun je de waterval niet alleen van voren, maar ook aan de achterkant bewonderen.

 
Meer informatie?

Wells Gray Provincial Park
British Columbia bezienswaardigheden top 10
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl