bijzondere plaatsen > Canada > Gastown

GASTOWN

CANADA

De populairste toeristische wijk van Vancouver is Gastown. De naam van de oudste wijk van de hedendaagse stad heeft niets te maken met gas of brandstof, maar is een verwijzing naar John 'Gassy Jack' Deighton, die de stad gesticht heeft door hier in 1867 het eerste pand van Vancouver te bouwen.

Het standbeeld van Gassy Jack is tegenwoordig een populaire bezienswaardigheid van Gastown. Aan de overkant staat de veel gefotografeerde Steam Clock. Deze stoomklok fluit ieder kwartier. Laat je overigens niet foppen door het antieke uiterlijk van de stoomklok, want hij stamt uit het jaar 1977.

In de bakstenen gebouwen van Gastown zitten leuke winkeltjes en horecagelegenheden. Zeker in de zomermaanden is het met veel bloemen versierde Gastown een prachtige locatie om doorheen te lopen of op het terras te genieten van een ambachtelijk gebrouwen Canadees biertje of van een lekker glas Canadese wijn.

 
Meer informatie?

Gastown
Gastown
Vancouver voor beginners
Vancouver bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl