bijzondere plaatsen > Canada > National Air Force Museum

NATIONAL AIR FORCE MUSEUM

CANADA

Het National Air Force Museum of Canada is een luchtvaartmuseum dat gewijd is aan de geschiedenis van de Royal Canadian Air Force (RCAF). Het museum is gevestigd Trenton naast de Canadian Forces Base Trenton. Deze militaire basis en luchthaven is sinds 1929 in gebruik en heeft een actieve rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het museum heeft een collectie van foto's, materialen, onderdelen, onderscheidingen en vliegend materiaal die een goed beeld scheppen over de geschiedenis van de Canadese luchtmacht. Behalve de overdekte tentoonstelling is er ook een groot buitengedeelte waar verschillende vliegtuigen, helikopters en straaljagers te bezichtigen zijn.

Een wandeling door de tuin van het museum brengt je langs een aantal bijzondere en fraaie toestellen. Denk bijvoorbeeld aan de viermotorige Lockheed C-130 Hercules die ook door het Nederlandse leger gebruikt wordt of de vrij zeldzame Boeing 720 die in 2010 zijn laatste vlucht heeft gehad. Deze PWC 720 is overigens geen militair toestel.

 
Meer informatie?

Air Force Museum
Air Force Museum
Canada voor beginners
Canada bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl