bijzondere plaatsen > Canada > Toronto > CN Tower

CN TOWER

TORONTO

De Canadian National Tower (CN Tower) is het hoogste gebouw van Toronto. De toren is in 1976 gebouwd en is uitgegroeid tot een icoon van de stad. De CN Tower heeft een hoogte van 553,3 meter waarmee het 32 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was. De toren heeft twee functies: die van zendmast en die van een toeristische attractie.

Tegen betaling kun je in 52 seconden tijd met de lift naar het observatiedek gaan. Dat doen ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar. Vanaf een hoogte van 346 meter ervaar je dan een prachtig uitzicht over de stad Toronto. Een verdieping lager kun je via een glazen vloer naar beneden kijken als je dat durft.

 

Overdag is het vooral de grootte die indruk maakt. Zodra het avond is en de duisternis intreedt is de CN Tower op zijn mooist. Dan wordt hij prachtig verlicht waardoor hij nog nadrukkelijker aanwezig is. Voor de verlichting is een systeem van 1330 superheldere LED-lampen aangebracht. Het gebruik van dit systeem kost ongeveer $ 1000 per maand.

 
Meer informatie?

CN Tower
Toronto tips
Toronto voor beginners
Toronto bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl