bijzondere plaatsen > Canada > Montreal > Alcázar

MONT ROYAL

MONTREAL

De stad Montréal dankt zijn naam aan een grote heuvel die midden in de stad ligt: Mont Royal. De Engelsen noemen de 233 meter hoge heuvel overigens Mount Royal. De heuvel is onderdeel van de Montérégie-heuvels. Met een geschatte leeftijd van 118 miljoen jaar is Mont Royal de jongste van deze keten van geïsoleerde heuvels.

Tegenwoordig is Mont Royal helemaal omsloten door de stad. De heuvel zelf is nu deels in gebruik als een park waar men vooral komt om te sporten en te ontspannen. Toeristen bezoeken Mont Royal vooral vanwege het waanzinnig goede uitzicht over Montréal. Daar hoef je, in tegenstelling tot andere uitzichtpunten, geen cent voor te betalen.

 

Naast de uitzichtpunten is er meer te zien op Mont Royal. Zo zijn er twee begraafplaatsen, is de Universiteit van Montréal op de zuidwestelijke flank gevestigd en staat hier ook nog het Oratorium van de Heilige Jozef van Mont-Royal. Dit is de grootste kerk van heel Canada. De koepel van het Oratorium behoort tot de grootste ter wereld.

 
Meer informatie?

Mont Royal
Montreal tips
Montreal weer & klimaat
Montreal bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl