bijzondere plaatsen > Canada > Chinatown Vancouver

CHINATOWN VANCOUVER

CANADA

Wie Vancouver bezoekt die zal het opvallen dat er opvallend veel mensen rondlopen die van Aziatische afkomst zijn. Dat heeft alles te maken met de grote hoeveelheid emigranten die naar Vancouver verhuisd zijn. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit China en Hongkong. De grootste concentratie Chinezen vind je in Chinatown.

De Chinese wijk van Vancouver is na die van New York en San Francisco de grootste van Noord-Amerika. Omdat veel Chinezen die tijdens de tweede immigratiegolf naar Vancouver zijn gekomen zich in Richmond gevestigd hebben in plaats van Chinatown is de groei van de Chinese wijk op een gegeven moment gestopt.

Populaire bezienswaardigheden in Chinatown zijn de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden en de avondmarkt die van vrijdag tot en met zondag in de wijk gehouden wordt. De Chinese tuin is deels vrij toegankelijk en voor een ander deel moet je een beperkte entreeprijs betalen. De straatnaambordjes in Chinatown zijn zowel in het Engels als in het Chinees.

 
Meer informatie?

Chinatown Vancouver
Chinatown Vancouver
Vancouver voor beginners
Vancouver bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl