bijzondere plaatsen > Canada > Toronto > Royal Ontario Museum

ROYAL ONTARIO MUSEUM

TORONTO

Het Royal Ontario Museum behoort tot de meest geliefde musea van Toronto. Het in 1914 geopende museum richt zich op wereldculturen en natuurhistorie. Verdeeld over vier verdiepingen kun je een uitgebreide expositie bewonderen, waarbij een deel van het museum ingericht is voor tijdelijke tentoonstellingen. Hiervoor moet je een toeslag betalen.

Het museum is te vinden in het noorden van Downtown Toronto. Het is prima bereikbaar met de metro. Zowel metrostation 'Museum' als 'St. George' bevinden zich vlak bij de entree. Jaarlijks passeren meer dan anderhalf miljoen bezoekers de toegangspoortjes van het museum. Kinderen, studenten, senioren en houders van de Toronto City Pass krijgen korting.

 

Een architectonisch hoogstandje vormt de Michael Lee-Chin "Crystal". Deze uitbreiding is in 2007 toegevoegd aan de noordelijke kant van het Royal Ontario Museum. Het ontwerp is aan de hand van de bekende Pools-Joodse architect Daniel Libeskind. De constructie bestaat voor 25% uit glas en voor 75% uit aluminium. Rechte wanden ontbreken in het geheel.

 
Meer informatie?

Royal Ontario Museum
5x zien & doen in Toronto
Toronto voor beginners
Toronto in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl