bijzondere plaatsen > Canada > Stanley Park

STANLEY PARK VANCOUVER

CANADA

Het grootste stadspark van Vancouver is Stanley Park. Dit grotendeels door water omgeven park ligt ten noordwesten van Downtown Vancouver. De in 1938 aangelegde Lions Gate Bridge zorgt ervoor dat Downtown Vancouver ter hoogte van Stanley Park verbonden is met North Vancouver.

Het ruim vier vierkante kilometer tellende Stanley Park is groter dan Central Park in New York City. In tegenstelling tot dat park is Stanley Park niet bedacht en aangelegd. Er is sprake van een bestaand natuurgebied dat voorgoed beschermd is door het open te stellen als een park. Dit gebeurde in 1888.

In Stanley Park vind je een mooie mix van natuur, vertier en bezienswaardigheden. Toeristen verkennen het park graag per huurfiets. Een andere (en vrij prijzige optie) is het gebruik maken van een paardenkoets. Bezienswaardigheden in het park zijn o.a. de rozentuin, de totempalen, het beeld van Harry Jerome en de vuurtoren.

 
Meer informatie?

Stanley Park
Stanley Park
Vancouver voor beginners
Vancouver bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl