bijzondere plaatsen > Canada > Capilano Suspension Bridge

CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

CANADA

De Capilano Suspension Bridge is een 140 meter lange hangbrug die boven de Capilanorivier hangt. De maximale hoogte waarop de hangbrug hangt is zeventig meter. Met ruim achthonderdduizend bezoekers per jaar is de Capilano Suspension Bridge één van de belangrijkste attracties van de stad Vancouver.

De oorspronkelijke brug in North Vancouver is in 1889 door de Schot George Mackay aangelegd. De huidige brug stamt uit 1956. Inmiddels zijn er verschillende attracties toegevoegd aan het afgesloten park waar de hangbrug nog steeds de belangrijkste attractie is.

In mei 2004 opende Treetops Adventure, waarbij je tot een hoogte van dertig meter tussen de bomen wandelt en kunt genieten van een fait uitzicht. Zeven jaar later is de Cliff Walk geopend. Deze wandelbrug loopt langs een klif, waarbij je op een andere wijze dan de hangbrug boven het ravijn loopt.

 
Meer informatie?

Capilano Suspension Bridge
Capilano Suspension Bridge
Vancouver voor beginners
Vancouver bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl