bijzondere plaatsen > Canada > Toronto > Distillery District

DISTILLERY DISTRICT

TORONTO

Het Distillery District is een historische buurt in het zuidoosten van Downtown Toronto. Het 5,3 hectare metende gebied bestaat uit horeca, winkels en andere commerciële vestigingen binnen een vrijwel geheel autovrij gebied. Het is één van de mooiste vormen van het behoud van oude elementen die je in Canada aan zult treffen.

De naam Distillery District verklapt het eigenlijk al: hier was ooit een distilleerderij gevestigd. En niet zomaar eentje, want volgens de beschikbare informatie groeide de voormalige Gooderham and Worts Distillery gedurende de negentiende eeuw uit tot de grootste distilleerderij ter wereld. In de beste jaren werd er bijna acht miljoen liter whisky gestookt.

 

Na een overname door concurrent Hiram Walker Co. is er nog tientallen jaren doorgeproduceerd op deze plek. In de tweede helft van de twintigste eeuw vertrokken steeds meer fabrieken uit het hart van Toronto. Ook de distilleerderij sloot hier in 1990 de deuren. In 2003 opende het Distillery District de deuren opnieuw, maar dan als historische buurt.

 
Meer informatie?

Distillery District
Toronto tips
Toronto voor beginners
Toronto bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl