bijzondere plaatsen > Canada > Muurschilderingen van Chemainus

MUURSCHILDERINGEN VAN CHEMAINUS

CANADA

Het dorp Chemainus ligt op Vancouver Island en is erg beroemd vanwege de muurschilderingen die je er door de straten aantreft. Deze 'murals' zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw aangebracht met als doel om extra bezoek naar Chemainus te trekken en zo meer inkosten uit het toerisme te genereren.

Inmiddels weten de muurschilderingen van Chemainus jaarlijks zo'n 300 tot 400 duizend bezoekers naar het dorp te lokken. Behalve het openluchtmuseum dat door de muurschilderingen is ontstaan kun je hier ook heerlijk winkelen in de leuke shops die je in de kern van Chemainus aantreft.

 

De muurschilderingen beelden allemaal elementen uit de geschiedenis van Chemainus en Vancouver Island uit. Zo zie je een aantal prachtige indianenkoppen, maar ook afbeeldingen die met het dagelijks leven van vroeger te maken hadden. Je kunt de ruim 40 muurschilderingen ontdekken door de aangegeven wandelroute te volgen.

 
Meer informatie?

Muurschilderingen van Chemainus
Chemainus
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl