bijzondere plaatsen > Canada > Montreal > Notre-Dame

NOTRE-DAME

MONTREAL

Als er een prijs weggegeven zou worden voor het mooiste kerkinterieur in Montréal dan zouden wij die graag geven aan de Basiliek Onze Lieve Vrouw van Montreal. In het Frans luidt de naam Basilique Notre-Dame de Montréal. Deze Rooms-katholieke kerk wordt geroemd om het kleurrijke koor dat een fraai staaltje van neogotiek is.

De Notre-Dame van Montréal is een vrij jonge kerk. Het huidige geloofsgebouw stamt uit de negentiende eeuw. De bouw startte in 1824 en ruim vijf jaar later werd het kerkgebouw gewijd. Behalve het indrukwekkende koor is er nog iets wat opvalt in deze kerk en dat is dat het allemaal vrij donker is binnen. Hierdoor trekt het koor nog meer de aandacht.

 

Om de Notre-Dame te bezoeken moet je een mis bijwonen (wel uitzitten!) of anders zoals duizenden andere mensen gewoon een entreekaartje kopen. Met dat geld ondersteun je de kerk. De Notre-Dame wordt naast de reguliere diensten ook veel ingezet voor speciale gelegenheden zoals de begrafenissen en huwelijksvoltrekkingen van bekende Canadezen.

 
Meer informatie?

Notre-Dame
Montreal tips
Montreal weer & klimaat
Montreal bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl