bijzondere plaatsen > Canada > Icefields Parkway

ICEFIELDS PARKWAY

CANADA

De Icefields Parkway is een prachtige autoroute die je dwars door de Rocky Mountains door twee nationale parken voert: Jasper National Park en Banff National Park. De ongeveer 230 kilometer lange autoweg ligt tussen Jasper en Lake Louise. Onderweg geniet je van prachtige panorama's die een levenslange indruk op je achter zullen laten.

Onderweg kun je genieten van een verschillende natuurfenomenen zoals watervallen, gletsjers, bergen, bossen, meren en als je geluk hebt wilde dieren. Voor mensen die een rondreis door westelijk Canada maken vormt de Icefields Parkway dan ook het hoogtepunt van hun vakantie in Canada.

Op verschillende plekken kun je stoppen voor een wandeling, om te picknicken of om gewoon eventjes van het uitzicht te genieten. Populaire stops langs Highway 93 zijn Peyto Lake, het Columbia Icefield, de Sunwapta Falls en de Mistaya Canyon. Om de prachtige bergweg te mogen berijden heb je een geldige NP-pas nodig.

 
Meer informatie?

Icefields Parkway
Alberta bezienswaardigheden top 10
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl