bijzondere plaatsen > Canada > Lightning Lake

LIGHTNING LAKE

CANADA

Lightning Lake is een zoetwatermeer in het Manning Provincial Park. Het meer is één van de vele mooie meren die je in de staat British Columbia aantreft. Lightning Lake heeft een campground waar je kunt overnachten, maar ook een parkeerplaats waar je overdag kunt picknicken en recreëren.

Bij de parkeerplaats is een verhuurder van kano's en roeiboten te vinden. Lightning Lake biedt een leuk wandelpad van ongeveer 4,5 kilometer rondom het meer. Je loopt via de Rainbow Bridge weer terug naar de parkeerplaats. Je kunt ook een 9 kilometer lange wandeling maken waarbij je ook rondom Flash Lake loopt.

 

Onderweg kun je grizzlyberen tegenkomen, zeker als je op rustige dage hier rondloopt. Inheemse beestjes die je zeker zult zien op het gras bij de parkeerplaats zijn Columbiaanse grondeekhoorns. Hoewel er gewaarschuwd wordt dat je deze beestjes niet mag voeren, merk je dat ze gewend zijn aan mensen (dus wel gevoerd worden).

 
Meer informatie?

Lightning Lake
British Columbia bezienswaardigheden top 10
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl