bijzondere plaatsen > Canada > Lake Louise

LAKE LOUISE

CANADA

Lake Louise is één van de topattracties van Canada. Het felgekleurde meer wordt gevoed door smeltwater van de Victoria Glacier. Vooral bij zonnig weer heeft Lake Louise een felblauwe en bijna melkachtige blauwe kleur, waarin de omringende bergen en gletsjers prachtig weerspiegeld worden.

Foto's van Lake Louise worden vaak gebruikt voor promotionele brochures en websites over de Canadese Rocky Mountains. Wie met eigen ogen aanschouwt hoe fotogeniek het meer is die zal dat niet verwonderen. Bij het meer zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen. De mooiste tocht is de 6 kilometer lange tocht naar Plain of Six Glaciers.

 

Aan Lake Louise staat Chateau Lake Louise. Dit is een 550 kamers tellend luxe hotel van de Fairmont-keten. Wie hier wil overnachten moet een hoge kamerprijs betalen. Hiervoor krijg je een adembenemend uitzicht op het meer. De hordes toeristen die rondom en vaak ook in het hotel lopen moet je dan op de koop toe nemen.

 
Meer informatie?

Lake Louise
Lake Louise
Lake Louise klimaatinfo
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl