bijzondere plaatsen > Canada > Revelstoke Railway Museum

REVELSTOKE RAILWAY MUSEUM

CANADA

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van Canada was de Canadian Pacific Railway. Het spoor gold lange tijd als het belangrijkste vervoermiddel in het enorme land. In het plaatsje Revelstoke hebben ze een museum gewijd aan de Canadese spoorlijnen: het Revelstoke Railway Museum.

In het spoormuseum zie je vooral hoeveel moeite en tijd het gekost heeft om de spoorlijnen door het soms zeer lastige Canadese landschap aan te leggen. Ook krijg je een kijkje in de manier waarop men vroeger per trein door Canada reisde. Binnen in het museum kun je een kijkje nemen in een reizigerscoupe en in een echte stoomtrein.

 

Buiten staan nog meer treinen en wagons opgesteld, waarvan je slechts een deel van binnen kunt bekijken. In het theater worden beelden getoond. Het is 1993 geopende Revelstoke Railway Museum is gevestigd in een speciaal voor dit doel ontworpen gebouw dat je direct naast de spoorlijn vindt.

 
Meer informatie?

Revelstoke Railway Museum
Revelstoke
Revelstoke klimaatinfo
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl