bijzondere plaatsen > Canada > Athabasca Glacier

ATHABASCA GLACIER

CANADA

In het zuiden van Jasper National Park vind je een aantal gletsjers. Deze duizenden jaren oude ijslagen vormen een belangrijke toeristische attractie in de Rocky Mountains. De meest indrukwekkende gletsjer is de Athabasca Glacier, die aan de westelijke kant van de Icefields Parkway ligt.

De Athabasca Glacier staat op de erfgoedlijst van UNESCO. Hoe lang dat nog is, is de vraag. Helaas toont deze gletsjer aan hoe sterk de klimaatverandering is, want je kunt door middel van paaltjes zien hoe ver de gletsjer zich al teruggetrokken heeft. Vermoedelijk is de indrukwekkende ijslaag over 100 jaar helemaal verdwenen.

 

Er zijn twee manieren om de Athabasca Glacier te bezoeken. Je kunt vanuit de bijbehorende parkeerplaats tot enkele honderden meters voor de gletsjer lopen en van het uitzicht genieten. Je kunt ook tegen betaling met een speciaal daarvoor geprepareerde bus het ijs op. Dit is de mooiste manier om van de Athabasca Glacier te genieten.

 
Meer informatie?

Athabasca Glacier
Athabasca
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl