bijzondere plaatsen > Canada > Toronto > Hockey Hall of Fame

HOCKEY HALL OF FAME

TORONTO

Waar voetbal bij ons de nummer één sport is, daar is ijshockey dat in Canada. Niet vreemd is een land waar ijs en kou een vanzelfsprekendheid zijn in de winter. In Canada noemt men ijshockey overigens gewoon hockey. In 1943 werd de Hockey Hall of Fame, een aan ijshockey gewijd museum, voor het eerst geopend in Kingston.

In 1958 verhuisde de Hockey Hall of Fame naar Toronto nadat de bond de steun voor de vestiging in Kingston introk. Inmiddels is het ijshockeymuseum twee keer verhuisd totdat het op de huidige plek terechtkwam: een historisch pand van de Bank of Montreal.

 

Het Hockey Hall of Fame is uitgegroeid tot een enorm nationaal ijshockeymuseum waar fans van deze sport alles kunnen zien wat te maken heeft met ijshockey. Denk hierbij aan kleding, foto's, attributen, helmen, fanspullen en verschillende prijzen die gewonnen zijn. Bezoekers kunnen deelnemen aan interactieve spellen zoals shootouts.

 
Meer informatie?

Hockey Hall of Fame
5x zien & doen in Toronto
Toronto voor beginners
Toronto in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl