bijzondere plaatsen > Canada > Route 99

ROUTE 99

CANADA

Route 99 is een adembenemend mooie auto- en motorroute in de Canadese provincie British Columbia. Het is een vrij bochtige bergweg die als officiŽle naam Highway 99 heeft. De weg staat ook bekend onder de namen 'Sea to Sky Highway', 'Squamish Highway' en 'Whistler Highway'.

Het snelwegnummer is afgeleid van de voormalige U.S. Route 99, waar deze snelweg oorspronkelijk op aansloot. De weg is een toeristische route die vanuit Greater Vancouver via de populaire wintersportplaats Whistler naar de aansluiting op Highway 97 vlak bij Cache Creek loopt.

 

Rijdend langs Route 99 kun je genieten van prachtige panorama's. Zo kom je onderweg besneeuwde bergtoppen tegen, maar ook prairie, enorme dichtbegroeide bossen, indrukwekkende canyons en verschillende meren. De lagere gemiddelde snelheid (en de langere reistijd) worden volledig goedgemaakt door de beleving.

 
Meer informatie?

Highway 99
British Columbia bezienswaardigheden top 10
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl