bijzondere plaatsen > Canada > Emerald Lake

EMERALD LAKE

CANADA

Emerald Lake is een natuurlijk meer in de Rocky Mountains. Het meer is onderdeel van het Yoho National Park en behoort tot de topattracties van het gebied. Dat dankt het meer vooral aan de prachtige blauwe kleur die het park heeft. Daarnaast wordt Emerald Lake op fraaie wijze omringd door bergen.

Wie Emerald Lake bezoekt die kan de auto op de parkeerplaats direct bij het meer kwijt. Op drukke zomerdagen moet je om te parkeren dan als snel uitwijken naar de kant van de doodlopende weg naar het meer. Bij het Emerald Lake ligt een klein restaurant en een aantal vakantiehuisjes. Om het meer te bezoeken heb je een toegangspas voor de nationale parken nodig.

 

De mooiste manier om Emerald Lake te ontdekken is door er omheen te wandelen. Deze wandeling over onverharde paden heeft een lengte van 5,3 kilometer en neemt ruim een uur in beslag. Halverwege de wandeling steek je ook nog even de wit-grijze rivier Kicking Horse over. Deze vormt een fraai contrast met het felblauwe meer.

 
Meer informatie?

Emerald Lake
British Columbia bezienswaardigheden top 10
Canada informatie
Canada camper vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl