bijzondere plaatsen > Canada > Montreal > Vieux-Montréal

VIEUX-MONTREAL

MONTREAL

Voor toeristen is Vieux-Montréal de meest interessante wijk binnen Montréal. Dit is de oude binnenstad waar verschillende historische gebouwen, sfeervolle straten en andere bezienswaardigheden te vinden zijn. De oudste gebouwen van Vieux-Montréal dateren uit de laat zestiende en begin zeventiende eeuw.

De belangrijkste straten en pleinen van historisch Montréal zijn (grotendeels) autovrij. Dat zijn bijvoorbeeld de Place Jacques-Cartier, de Rue Saint-Paul, de Place d'Armes en de Champ de Mars. De fortificatie rondom de oude binnenstad is inmiddels verdwenen. Aan de noordkant van het stadhuis kun je wel zien waar de muren gestaan hebben.

 

Binnen Vieux-Montréal zijn meerdere bezienswaardigheden terug te vinden zoals het eerder genoemde stadhuis, de Notre-Dame van Montréal, de Marché-Bonsecours, het Bank of Montreal Museum, het Montréal Science Centre en Pointe-à-Callière. De oude haven van Montréal maakt ook deel uit van Vieux-Montréal.

 
Meer informatie?

Vieux-Montréal
Montreal tips
Montreal weer & klimaat
Montreal bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl