bijzondere plaatsen > Canada > Niagara Falls

NIAGARA FALLS

CANADA

De Niagara Falls zijn een natuurfenomeen die jaarlijks ongeveer dertig miljoen bezoekers trekken. De drie watervallen die samen de Niagara Falls vormen behoren daarmee tot de populairste bezienswaardigheden van zowel Canada als de Verenigde Staten. Ze liggen immers op de grens van deze twee landen in Noord-Amerika.

De watervallen zijn ongeveer tienduizend jaar geleden ontstaan nadat de laatste IJstijd voorbij was en het smeltende ijs de Niagara rivier vormde. De Horseshoe Falls verwerkt 90% van al het water. Deze hoefijzervormige waterval verwerkt 2,4 miljoen liter water per seconde! Het water maakt een val van 57 meter. Dit zorgt voor een continue mist.

De American Falls en de Bridal Veil Falls vormen samen optisch gezien één waterval. Feitelijk zijn het er door Luna Island twee. De beste plek om de Niagara Falls te bekijken is de Canadese zijde. Vanaf beide oevers kun je met een boottocht dichter bij de watervallen komen, zodat je de sensatie van de waterkracht van dichtbij meemaakt.

 
Meer informatie?

Niagara Falls
Niagara Falls
Canada voor beginners
Canada bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl