DUITSLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Duitsland

Ten oosten van Nederland ligt Duitsland. Met een oppervlakte van maar liefst 357 duizend vierkante kilometer is Duitsland bijna tien keer zo groot als Nederland. Duitsland is oorspronkelijk ontstaan in 1867, maar is na de Tweede Wereldoorlog tijdelijk opgesplitst geweest in twee delen: de Bondsrepubliek Duitsland (ook vaak aangeduid als West-Duitsland) en de Duitse Democratische Republiek (ook wel Oost-Duitsland genoemd). Na de Val van de Berlijnse Muur zijn beide delen uiteindelijk in 1990 herenigd. Sindsdien is het nieuwe Duitsland uitgegroeid tot één van de belangrijkste economieën van Europa. Ook op mondiaal niveau presteren ze uitstekend. Duitsland behoort al jaren tot de top op het gebied van export, import en Bruto nationaal Product. De vrij nuchtere Duitse instelling waarbij men vooral gewend is om de schouders eronder te zetten in plaats van teveel te klagen heeft een groot aandeel gehad in dit succes. Behalve een belangrijke economische rol heeft Duitsland veel meer te bieden. Zo telt het land veel prachtige steden, romantische dorpjes en schitterende natuurgebieden. Duitsland behoort niet voor niets al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen.  

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Duitsland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Duitsland. De bijzondere plaatsen in Duitsland variëren van prachtige steden zoals Berlijn, Hamburg, Keulen, Dresden en Trier tot aan mooie natuurgebieden, groots opgezette musea en historische bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur.

Voor Duitsland hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Duitsland :

bijzondere plaatsen in Berlijn
bijzondere plaatsen in Düsseldorf
bijzondere plaatsen in Hamburg
bijzondere plaatsen in Keulen

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN DUITSLAND

Berlijn > Berlijnse Muur
Berlijn > Dom van Berlijn
Berlijn > Hackesche Höfe
Berlijn > Holocaustmonument
Berlijn > Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
Berlijn > Tempelhof
Duitsland > Amfitheater van Trier
Duitsland > Belchen
Duitsland > Dom van Aken
Duitsland > Dom van Münster
Duitsland > Dom van Trier
Duitsland > Kerstmarkt CentrO Oberhausen
Duitsland > Landschapspark Duisburg-Nord
Duitsland > Prinzipalmarkt
Düsseldorf > Huisbrouwerijen in Düsseldorf
Düsseldorf > Kerstmarkten van Düsseldorf
Düsseldorf > MedienHafen
Düsseldorf > Observatiedek Düsseldorf Airport
Hamburg > Elbphilharmonie
Hamburg > HafenCity
Hamburg > Miniatur Wunderland
Hamburg > Sankt Michaelis
Keulen > Chocolademuseum in Keulen
Keulen > Dom van Keulen
Keulen > Hohenzollernbrücke
Keulen > Kerstmarkten van Keulen

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Duitsland?

Duitsland voor beginners
Duitsland info

Duitsland weer & klimaat

mooiste dorpjes van Duitsland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl