bijzondere plaatsen > Duitsland > Hamburg > HafenCity

HAFENCITY

HAMBURG

HafenCity is een indrukwekkend stadsontwikkelingsproject waarbij de oude vrijhandelszone van Hamburg omgetoverd is in een moderne wijk waar vooral kantoren en duurdere woningen te vinden zijn. Een deel van de oude haven is ook nog aanwezig. Dit deel, Speicherstadt geheten, barst van de oude pakhuizen en is cultureel erfgoed.

Grote publiekstrekker van HafenCity is de Elbphilharmonie. Deze concertzaal is een fraai staaltje van moderne architectuur en wordt gezien als het gezicht van HafenCity. Het in 2017 geopende gebouw moet gezien worden als één van de belangrijkste landmarks van het hedendaagse Hamburg. De akoestiek mag tot de beste ter wereld gerekend worden.

Binnen HafenCity vind je verschillende horecazaken en musea. Zo kun je hier het Maritiem Museum, het Zoll Museum en het Automuseum Prototyp bezoeken. Grote publiekstrekkers zijn echter Miniatur Wunderland en Hamburg Dungeon. Deze twee attracties zijn samen goed voor meer dan een miljoen bezoekers per jaar.

 
Meer informatie?

HafenCity
Hamburg informatie
Hamburg voor beginners
Hamburg bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl