bijzondere plaatsen > Duitsland > Dom van Trier

DOM VAN TRIER

DUITSLAND

De Dom van Trier, die ook wel bekend staat onder de naam Dom St. Peter, is de oudste bisschopskerk van Duitsland. De basiliek is gebaseerd op de basilica die in de periode 310-326 na Christus in opdracht van de toenmalige Romeinse keizer Constantijn de Grote gebouwd is.

De kathedraal die er nu staat is in de loop der eeuwen meerdere keren uitgebreid en aangepast. Zo heeft er tijdelijk een 45 meter hoge vieringtoren gestaan, die op vier granieten zuilen stond. Een deel van één van deze zuilen ligt nog bij de zuidwestelijke entree van de dom. De meeste uitbreidingen hebben tijdens de middeleeuwen plaatsgevonden.

 

De laatste grote aanpassing is de verhoging van de zuidwestelijke toren geweest met als doel de hoge toren van het St. Gangolf te overstijgen. De Dom van Trier is vrij te bezoeken. Als er een dienst gaande is mag je alleen maar naar binnen om de dienst te volgen.

 
Meer informatie?

Dom van Trier
Trier informatie
Trier weer & klimaat
Trier bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl