bijzondere plaatsen > Duitsland > Düsseldorf > Huisbrouwerijen in Düsseldorf

HUISBROUWERIJEN IN DÜSSELDORF

DÜSSELDORF

Düsseldorf staat bekend vanwege het Altbier (of kortweg Alt) dat hier gebrouwen worden. De naam Altbier is een verwijzing naar het feit dat het bovengistende bier nog volgens oud recept gebrouwen wordt. In plaats van grote brouwerijen is er in Düsseldorf sprake van een aantal kleinere (huis)brouwerijen waar Alt gebrouwen wordt.

De huisbrouwerijen van Düsseldorf zijn dan ook de beste plek om een vers glas Altbier te drinken. De houten vaten met het amberkleurige bier worden vanuit de brouwerij direct naar de tap gebracht, waar het heerlijke bier in de cilindrisch gevormde glazen stroomt.

Düsseldorf telt negen brouwerijen die Altbier brouwen. In de oude binnenstad zijn Füchschen, Uerige, Schlüssel en Kürzer te vinden. Schumacher is te vinden tussen Altstadt en het station. Ze hebben met de Goldener Kessel echter een prima verkooppunt in de binnenstad van Düsseldorf.

 
Meer informatie?

Huisbrouwerijen in Düsseldorf
Düsseldorf tips
Düsseldorf voor beginners
Düsseldorf bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl