bijzondere plaatsen > Duitsland > Amfitheater van Trier

AMFITHEATER VAN TRIER

DUITSLAND

Het amfitheater in Trier is n van de weinige overgebleven Romeinse amfitheaters in Trier. Het amfitheater is gebouwd rond het jaar 100 na Christus, toen Trier nog de Romeinse naam Augusta Treverorum had. Het amfitheater heeft eeuwenlang deel uit gemaakt van de stadsmuren rondom historisch Trier.

Het amfitheater werd vooral gebruikt voor gladiatorengevechten en executies. Het amfitheater is ongeveer drie eeuwen gebruikt. Na de val van het West-Romeinse Rijk in de vijfde eeuw na Christus veranderde het amfitheater in een rune. De meeste stenen verdwenen om gebruikt te worden voor nieuwe panden in Trier.

 

Wie tegenwoordig het amfitheater bezoekt die kan de arena zien, een deel van de ondergrondse gangen en de wallen waarop de stenen tribunes gestaan hebben waar bijna twintigduizend mensen plaats konden nemen. Tegenwoordig zijn het aarden wallen die vooral met gras begroeid zijn.

 
Meer informatie?

Amfitheater van Trier
Trier informatie
Trier weer & klimaat
Trier bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl