bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Tempelhof

TEMPELHOF

BERLIJN

Flughafen Berlin-Tempelhof is een voormalig vliegveld in Berlijn. Het heeft jarenlang dienstgedaan als commercieel vliegveld totdat het in 2008 officieel gesloten werd als luchthaven. De laatste commerciŽle vlucht van Tempelhof vertrok op 30 oktober 2008 om 22:18 uur richting de Duitse stad Mannheim.

Het vliegveld speelde een belangrijke rol tijdens de Koude Oorlog. Toen de Russen de toevoer over de weg richting West-Berlijn blokkeerden werd het vliegveld als luchtbrug ingezet. Zo kon West-Berlijn van eten, drinken, kleding, medicijnen en andere noodzakelijke zaken voorzien worden.

 

Na de sluiting is Tempelhof omgetoverd tot een vrij toegankelijk stadspark. Nu zie je mensen op de landingsbanen joggen, fietsen, spelen, skeeleren en vliegeren. In de zomer wordt er ook veelvuldig gebarbecued. De terminal kan alleen tijdens een rondleiding bezocht worden. Dit is een excursie die echt te moeite waard is.

 
Meer informatie?

Tempelhof
Tempelhof
Tempelhof
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl