bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Berlijnse Muur

BERLIJNSE MUUR

BERLIJN

De Berlijnse Muur heeft West- en Oost-Berlijn gedurende een periode van ruim 28 jaar fysiek van elkaar gescheiden. De Berlijnse Muur wordt vaak ook "De Muur" genoemd. Het was niet de enige scheiding tussen de DDR en de Bondrepubliek Duitsland, maar wel de meest bekende.

De Berlijnse Muur is in het haar 1961 gebouwd op initiatief van de politieke leiders in het communistische Oost-Duitsland. De muur moest voorkomen dat men via Berlijn eenvoudig kon vluchten naar het vrije westen. De Berlijnse Muur is op 9 november 1989 uiteindelijk gevallen, wat meteen de val van het Oostblok inluidde.

 

In een tijdsbestek van twee jaar tijd is de muur grotendeels gesloopt. Op sommige plekken in Berlijn zie je nog restanten van De Muur. Het langste stuk staat aan de Mühlenstrasse. De Muur is hier beschilderd door 118 kunstenaars en heeft de naam East Side Gallery.

 
Meer informatie?

Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijn informatie
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl