bijzondere plaatsen > Duitsland > Berlijn > Hackesche Höfe

HACKISCHE HÖFE

BERLIJN

Eind negentiende / begin twintigste eeuw ontstond er een nieuwe bouwtrend in Berlijn. Men begon wooncomplexen te bouwen waarbij woningen, winkels en kantoren rondom hofjes gebouwd werden. De hofjes waren groot genoeg om brandweerwagens of eventuele andere hulpdiensten voldoende toegang te bieden.

Veel van deze wooncomplexen zijn beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er een aantal weer in de oude glorie hersteld. Het bekendste voorbeeld hiervan is Hackesche Höfe in de wijk Mitte. Achter de grote voorgevel gaat een complex schuil van acht hofjes.

 

Mooi is om te zien hoe binnen de Hackesche Höfe is de Jugendstil gevels weer zorgen voor een prachtige uitstraling. Binnen de Hackesche Höfe is er sprake van horeca, een bioscoop en meerdere leuke winkels waar je zeker eens lekker kunt gaan snuffelen. De Hackesche Höfe ligt bij de Hackesche Markt.

 
Meer informatie?

Hackesche Höfe
Berlijn bezienswaardigheden top 10
Berlijn top 10
Berlijn voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl